Orthopedagogiek website

Home Up Indeling Inhoud DSM IV-V Begrippenlijst Links Aanmelden English Francais   

   Aanvraagformulier intelligentietest

 

 


Simulator

Sneller, Veiliger, Milieuvriendelijker ………….. en dan ook nog goedkoper je rijbewijs halen!!

Kan dit allemaal??

Bovendien mag je al met 17 jaar rijlessen nemen!!

              

              

              

Het kan bij Autorijschool Eckhardt. Wij beschikken als enige rijschool in Boxtel en omgeving over een heuse autorijsimulator. Na een succesvolle testperiode kan vanaf heden iedereen gebruik maken van deze Nederlandse Rijsimulator. Dus waarom wachten tot je 18 bent?

Autorijles nemen in een rijsimulator is een geheel nieuwe manier van leren autorijden. Wij zijn ervan overtuigd dat je makkelijker, sneller en aanzienlijk goedkoper je autorijbewijs kunt halen als je je rijopleiding start in de simulator.

Waarom?
In een simulator heb je geen vertraging door bijvoorbeeld files en verkeerslichten. Je hoeft ook niet eerst een medecursist naar huis te brengen of eerst naar een oefengebied te rijden. Kortom, het rendement van je lessen is veel hoger. In een simulatorles zitten standaard veel meer training- en leermomenten geprogrammeerd dan in een les op de openbare weg. Daar ben je namelijk aan het toeval overgelaten voor wat betreft andere verkeersdeelnemers. Alle verkeerssituaties zijn op de simulator levensecht te oefenen. Hierdoor heb je minder rijlessen op de openbare weg nodig. Het tarief voor de lessen op de openbare weg is aanzienlijk hoger dan het tarief voor de simulatorlessen. Een gemiddelde besparing van 20% op de benodigde auto- rijlessen kan nu al worden bereikt. Dit scheelt al gauw een paar honderd euro!!!!
 

Op dit moment bestaat de complete simulatoropleiding uit een 25-tal lessen verdeeld over vier lesmodules waarin alle onderwerpen aan bod komen:

  • Voertuigbeheersing
  • Bochten nemen en kruispunten basis
  • Meerbaansrotondes en kruispunten gevorderd
  • Inhalen en autosnelwegen met in- en uitvoegstroken als mede weefvakken

Maar hiermee zijn alle mogelijkheden van de rijsimulator nog lang niet volledig benut: Autorijschool Eckhardt werkt samen met de ‘uitvinders’ van de simulator aan uitbreidingen van het opleidingspakket. Het rijden tijdens mist, sneeuwval en andere slechte weersomstandigheden, het oplossen van gevaarlijke verkeerssituaties en een cursus zuinig rijden behoort ondertussen ook al tot de mogelijkheden. Maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk zoals rijden in de bergen, met een aanhangwagen, het rijden onder invloed of hoe te handelen als je in de berm of in een slip komt.

Met de aanschaf van een rijsimulator is Autorijschool Eckhardt beslist voorloper in de rijschoolwereld. De lesmogelijkheden zijn haast onbeperkt en autorijden en lessen zal zeker nog meer geld gaan kosten dan nu. Dankzij de rijsimulator kunnen onze cursisten meer rijervaring opdoen, terwijl de 'echte' autokilometers – en dus het aantal rijlessen op de weg – aanzienlijk kunnen dalen. En dat scheelt de toekomstige weggebruikers een flink stuk in de kosten van een kwalitatief hogere rijopleiding.

Natuurlijk mag je met 17 jaar rijlessen nemen!

Praktijkervaringen na de Simulator
De ervaringen van de kandidaten zijn verbluffend zodra men in de ‘echte’ auto gaat lessen. Na een korte uitleg over wat er in de lesauto anders werkt gaan de 'rijles simulatorcursisten' meteen zelfstandig rijden. Een rij-instructeur weet niet wat hem /haar overkomt. Normaal zijn zij de eerste uren – met een cursist die nog nooit auto of trekker heeft gereden – heel veel aan het uitleggen en vooral begeleiden tijdens het rijden. Niets gaat geautomatiseerd en elke handeling moet je keer op keer voorzeggen en begeleiden. Hoe anders na de rijsimulator! De bediening gaat vrijwel volledig al op de 'automatische' piloot. Natuurlijk moet je nog dingen corrigeren, maar de cursist weet al heel goed hoe, wat en wanneer.

Ook als er een andere auto aankomt, reageert men al heel goed en vooral rustig: de situatie komt bekend voor vanuit de simulator.

Mede door het gebruik van de rijsimulator is de slaagkans hoger dan gemiddeld en dat met minder praktijklessen op de weg! Hoe groot het voordeel zal zijn verschilt uiteraard per cursist. Het staat nu wel vast dat het gebruik van een rijsimulator tijdens de rijopleiding een succes is.

Voor een nadere toelichting, een demonstratie of een 'intest' kunt U contact opnemen met Autorijschool Eckhardt.

 

 

Home ] Up ]
Send mail to jpm.voets@orthopedagogiek.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 2010 orthopedagogiek.com
Last modified:25/02/2019