Website orthopedagogiek

Bericht: Binnenkort ga ik mijn praktijk (gezien mijn leeftijd)  beeindigen: deze website, inclusief de domeinnaam www.orthopedagogiek.com en www.wisc-V.nl bied ik ter overname aan.
De website wordt drukbezocht, dus geschikt voor een orthopedagoog die een praktijk opbouwt.
Aanbiedingen of overleggen kan via mijn email: jpm.voets@orthopedagogiek.com
 

 
Taak orthopedagoog
 
Flyer
 
Als Orthopedagoog en Orthodidacticus met specialisatie leer- en gedragsmoeilijkheden, test ik kinderen, onderzoek ik gedrag, taal- en rekenproblematiek en adviseer ik ouders van deze kinderen in de leeftijdsgroep van 4 jaar t/m 17 jaar.
Daarnaast werk ik met gezinnen, kinderen en ouders en volwassenen via systemisch werken. Ik onderzoek dynamieken en (vastzittende) patronen en vertaal deze terug als spiegel.
 
Opleidingen:
Via gerichte opleidingen: Hoger Beroeps Onderwijs; Pedagogiek met differentiatie Psychiatrie & Universitair Doctoraal Pedagogische Wetenschappen (Drs. te Nijmegen aangevuld met de diagnostische aantekening) & diverse nascholingscursussen specifiek gericht op onderwijs en gedrags- en leerproblematieken zoals Systemisch Werken (2017) en Diagnostiek en behandeling WISC-V (2018) Pearson te Utrecht en ik volg intervisie en supervisie.
Ik heb mij via literatuurstudie toegelegd op het diagnosticeren van kinderen en volwassenen en het behandelen van kinderen & gezinnen en volwassenen.
  
Privépraktijk
Als u voor mij kiest om uw kind te laten testen kan ik u het volgende aanbieden:
Ik heb een Psychodiagnostiek aantekening en mag alle testen afnemen en interpreteren.
U kan ik zeker helpen op het gebied van de orthodidactiek en orthopedagogiek dat wil zeggen dat ik capaciteiten-, concentratie- en persoonlijkheidsonderzoek afneem met daarnaast reken- en taalonderzoek.
Tot en met 2015 heb ik gewerkt in vaste dienst als Orthopedagoog in de psychiatrie en daarna in de Jeugdzorg en heb veel te maken gehad met allerlei ‘stoornissen’ op het gebied van de persoonlijkheid. Ik heb gekozen voor de pragmatische kant: het diagnosticeren en begeleiden van kinderen met allerlei leer- en gedragsmoeilijkheden (het gebied van de orthodidactiek en orthopedagogiek). Ik heb gemerkt dat de weg naar beter onderwijs en beter leven het kind het meeste helpt.
 
Persoonlijkheidsstoornissen
Persoonlijkheids "Stoornissen" (DSM V) is volgens mij het gebied van de psychiatrie en niet het gebied van de orthopedagoog.
Ik werk  kleinschalig.
Ik neem ruim de tijd om uw kind te bekijken (geen haastwerk)
 
De afstand:
Mijn praktijkruimte is gevestigd in Druten (Gelderland) tussen Nijmegen en Tiel in. Kinderpraktijk Hartenkracht is goed, snel en gemakkelijk te bereiken per auto via de A15, A73 en de A50 (drie snelwegen in de buurt).
De bussen vanuit Tiel en ’s-Hertogenbosch stoppen voor de deur, bushalte Koekoek uitstappen. De bus vanuit Nijmegen stopt bij het busstation Druten, ongeveer vijf minuten lopen naar mijn praktijkruimte.
 
Routeadvies:
Vanuit het zuiden: vanaf snelweg de A50 richting Arnhem aanhouden. U neemt afslag Druten (N322 Maas en Waalweg). Vervolgens afslag Druten/Horssen. Bij deze rotonde de 2de afslag nemen, bij de volgende rotonde 2de afslag pakken. Bij de 5de weg linksaf slaan en u bent 25 meter van mijn praktijkruimte vandaan. Deze ziet u aan uw linkerzijde.
Vanuit het noorden: vanaf snelweg de A50 gaat u bij knooppunt Ewijk richting Druten, over de N322 Maas en Waalweg, afslag Druten/Horssen nemen, rechtdoor rijden, bij de eerste rotonde 2de afslag nemen rechtdoor rijden, bij de volgende rotonde 2de afslag pakken, rechtdoor rijden. U rijdt op de Koekoek. Bij de 5de weg linksaf slaan en u bent 25 meter van mijn praktijkruimte vandaan.
 
Vanuit het westen: komende uit de richting Rotterdam (A15). De A15 volgen richting Gorinchem – Nijmegen. Op de A15 afslag 34 nemen richting Echteld, Lienden, Leeuwen. Bovenaan deze afslag richting Leeuwen (N322) aanhouden. Weg vervolgen over de Willem Alexander brug. Je rijdt nu tegen een rotonde aan, waar je rechtdoor gaat. Na de tweede rotonde rechtdoor. Na de derde rotonde rechtsaf. U neemt de 1ste weg links en de 2de weg rechts. Dit is het Langstuk. Aan de linkerkant bevindt zich Langstuk 2. recht voor u ziet u het wijkcentrum de Doorkijk waarin mijn praktijkruimte gevestigd is.
Vanuit het oosten: snelweg A73 volgen. Bij knooppunt Ewijk de richting Druten nemen. Over de N322 Maas en Waalweg, afslag Druten/Horssen nemen, rechtdoor rijden, bij de eerste rotonde 2de afslag nemen rechtdoor rijden, bij de volgende rotonde 2de afslag pakken, rechtdoor rijden. U rijdt op de Koekoek. Bij de 5de weg linksaf slaan. Na 25 meter ligt mijn prakruimte in wijkcentrum de Doorkijk aan uw linkerhand. 
 
Ik krijg klanten uit het hele land....en meestal op advies van vorige klanten. Klanten kiezen er voor, gezien de reisafstand, om een langere sessie per keer, 2½ uur, af te nemen, wat gelijk een positief effectief resultaat oplevert.
 
Privacy:
Al uw gegevens zijn bij ons voor 100% veilig. We geven nooit informatie aan derden (dus ook niet aan de school van uw kind) door zonder uw uitdrukkelijke schriftelijke toestemming. Onze kleinschaligheid garandeert dat er niet wordt gelekt!
Per 25 mei 2018 is de nieuwe Privacywetgeving van kracht en is uw Privacy nog meer aangescherpt. De Privacyverklaring Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is te vinden op mijn website https://kinderpraktijkhartenkracht.nl/ bij https://kinderpraktijkhartenkracht.nl/#contact
Voor het bestand zie https://kinderpraktijkhartenkracht.nl/docs/Kinderpraktijk_Hartenkracht_Privacyverklaring_dd_02-07-2018.pdf
 
Testen:
IQ-onderzoek is in de ochtend en in de middag af te nemen, met voldoende pauzes. Ook is er (eventueel) gelegenheid om persoonlijkheidsonderzoek te verrichten, soms is dit nodig om een volledig en compleet beeld te verkrijgen.
Ik test alleen dat wat echt nodig is.
We werken snel en efficiënt; dit betekent dat u dezelfde dag of de werkdag erna al de uitslag ontvangt.
Het volledige (uitgebreid) testrapport is binnen een week of enkele werkdagen gereed.
Door efficiënt te werken proberen we de kosten zoveel mogelijk te beperken.
Bij vragen kunt u uiteraard bellen: GSM 06-44760625 (Als ik bezig ben met onderzoek, een test en/of behandeling, dan bel ik u zo snel mogelijk terug.
Na 17.30 uur liever geen telefoon, maar is het dringend.......? U kunt altijd mailen. Als we niet op vakantie zijn, dan krijgt u binnen één werkdag bericht retour.
Graag altijd uw naam & adresgegevens vermelden. Anoniem is voor beide partijen niet zo prettig.
 
Leerproblemen:
Leerproblemen, zoals NLDdyslexiedyspraxie en dyscalculie moeilijk eenduidig te bepalen omdat leerproblemen complex zijn en er ook sprake kan zijn van een leerstoornis én een gedragstoornis.
Bovendien zijn NLD, dyslexie, dyspraxie en dyscalculie moeilijk eenduidig te diagnosticeren. Verklaringen omtrent deze leer ‘stoornissen’ zijn eveneens vaak discutabel. Het vermoeden bestaat dat er te gemakkelijk "verklaringen" schijnen worden afgegeven aan kinderen die op het einde van de schoolperiode groep 8, in het voortgezet onderwijs niet echt de "stoornis" nog hebben.
 
Gedragsstoornis:
Bij het vermoeden van een ‘gedragsstoornis’ volgt via de huisarts een doorverwijzing naar een GZ-psycholoog, kinderarts of kinderpsychiater. Bijvoorbeeld bij een autisme verwachte contactstoornis en adhd is het noodzakelijk dat een multidisciplinair team de einddiagnose stelt na een observatieperiode.
Ik heb het vermoeden dat veel diagnoses tekort schieten als het door één enkel persoon wordt vastgesteld. Bovendien weten we sinds de literatuur over het "Puberbrein" is verschenen, dat we ook een beetje geduld moeten hebben met het vaststellen van zogenaamde en zogenoemde ‘stoornissen’.
 
Testrapportage:
Een testrapportage (capaciteitenonderzoek aangevuld met concentratietesten en persoonlijkheidsonderzoek) is een goede vingerwijzing van wat er aan de hand is en geeft de ouders (en de school!) een beter inzicht in wat het kind wel en niet kan. U krijgt dan zicht op de mogelijkheden van uw kind en u leert zijn/haar talenten, vaardigheden en capaciteiten beter te laten gebruiken.
 

 

Home ]
Send mail to jpm.voets@orthopedagogiek.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 1998
Last modified: 4/12/2018