Orthopedagogiek website

Home Indeling Inhoud DSM IV-V Begrippenlijst Links Aanmelden English Francais   

   Aanvraagformulier intelligentietest

 

 


Uitspraken bij de intake van testaanvragen HI (hoogintelligent) kind

  • “Onze dochter is, als zij uit school komt dwars en opstandig. Op school geeft zij veel problemen en de juf zegt dat het beter is om haar nog 1 jaartje groep 1 over te laten doen. Wij herkennen ons niet in de visie van de juffrouw, want thuis is zij breed geïnteresseerd. Zij kijkt boekjes over dieren, dino’s en weet al veel over insecten te vertellen. Zij stelt veel vragen over allerlei onderwerpen, maar op school hangt zij er maar verveeld bij. Is zij misschien hoog intelligent? En kan haar hoge intelligentie de oorzaak zijn van haar problemen? Hoe moeten we haar verder begeleiden? Is een Plusklas een mogelijke optie?”
  • “Mijn dochter verveelt zich zo op school. Ze zit nu in groep 5, haar prestaties en leermotivatie neemt steeds verder af. Is er sprake van onderpresteren en hoe kunnen we haar helpen weer gemotiveerd te raken?”
  • “Er is een leerling op onze school die wel héél snel door de stof heen gaat. Als we haar in dit tempo door laten werken, is ze binnen een paar jaar door de leerstof van de basisschool heen! Wat moeten we doen?”
  • “De ouders van een kind in mijn klas (groep 2) zeggen dat ze thuis al kan lezen. Hij is geïnteresseerd in pianospelen en maakt de mooiste tekeningen. Op school ziet de juffrouw daar niks van, ze doet heel gewoon met de rest mee. We willen graag een objectief beeld van haar ontwikkelingsniveau.”
  • “De juffrouw van groep 1 klaagt bij de ouders over hun kind. Hij wil niet tekenen knippen. Laatst vroeg ik hem om een blaadje in 2 stukken te scheuren. “Dat kan ik niet”, zei hij. Hij wil niets meer doen in de klas. Vader en moeder vertellen de juffrouw dat hun kind al heel veel weet over dieren, planten en Dino’s. De juffrouw geeft wel aan dat het kind bijzonder goed Nederlands in vergelijking met de andere kinderen. Bij de intelligentietest scoort het kind > 130. Zelfs bij deze test presteert het kind nog onder zijn niveau. Het kind is faalangstig en verlegen.
  • Een meisje uit Antwerpen dat komt om getest te worden kijkt naar het Boeddha beeldje en vraagt of ik aan Yoga doe. Als ik het bevestig, vraagt ze me of ik  steun aan Yoga heb. Ze stelt me daarna vragen over reïncarnatie. Het meisje van 6 jaar scoort > 140.

 

 

Home ]
Send mail to jpm.voets@orthopedagogiek.com with questions or comments about this web site.
Copyright © 2010 orthopedagogiek.com
Last modified:25/02/2019